Titel

Klik hier om de ondertitel te bewerken


ELKE OCHTEND

Reiniging
Omdat in de ochtend geen make-up verwijderd hoeft te worden, is het voldoende te reinigen met een reinigingsmilk en lotion. 
Breng deze met kleine ronddraaiende bewegingen aan en neem het af met (lauw) water uit de kraan of een zacht compres.

Verzorging
De huid is, net als andere organen, vooral actief wanneer het lichaam in rust is. Daarom is voor de dag een beschermende dagcrème belangrijk. Graag ook een oog-, lip- en/of halscrème natuurlijk .

ELKE AVOND

Reiniging
Start altijd met de reiniging van de ogen, de huid rondom de ogen is erg gevoelig,  met een oogmak-up remover kun je zelfs waterproof mascara verwijderen zonder wrijven of irritatie. Gebruik daarna wel altijd nog een beetje milk om de vette en bevuilde remover te verwijderen, anders verstopt deze de tere huid.
Kleurcosmetica wordt gemaakt op basis van minerale oliën die alleen met een milk goed te verwijderen zijn. Wanneer je geen make-up hebt gebruikt is een washgel voldoende. De restanten verwijderen met lauw water (sponsjes, washandje of gewoon een plens). Lotion is niet bedoeld om te reinigen maar om de restanten van de milk of washgel te verwijderen en tevens de pH-waarde van uw huid weer in balans te brengen. Gebruik altijd een bij de milk passende lotion en gebruik deze met behulp van (vochtige) wattenpads.

Verzorging 
Créme en verzorgingsproducten verdeel je altijd eerst over je vingertoppen zodat deze daarna gemakkelijk over je gezicht en hals kunt verspreiden. Strijk vervolgens met zachte bewegingen vanuit het midden naar de buitenkant om het product te verdelen, vergeet niet de neus en slapen.
Oogcréme gebruikt je zo; doe een beetje oogcréme op het topje van je ringvinger en verdeel tussen beide ringvingertopjes. Verdeel de crème dan met kleine stipjes rondom de ogen en klop zachtjes in. De crème trekt vanzelf richting de wimperrandjes zodat je daar niet te dichtbij hoeft te komen bij het aanbrengen, zo voorkomt je dan ook dat er crème in je ogen terechtkomt. Oogcréme bevat altijd een stof die het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeterd. Wanneer je te royaal bent zult je het ontstaan van vochtwallen in de hand kunnen werken dus wees zuinig met je oogcréme!
Eventueel kan ook, dagelijks, een lip en /of halscréme worden aangebracht.

WEKELIJKS  1, 2 of 3x afhankelijk van huidtype:

Dieptereiniging
Een peeling dient om dode huidcellen te verwijderen. Uw huid wordt gladder en frisser en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Ook vermindert de kans op het ontstaan van meeëters. Gebruik een peeling bij voorkeur tijdens of na douche of bad omdat de dode huidcellen door de warmte verweken en makkelijker te verwijderen zijn. Aanbrengen met de vingertoppen en gedurende enkele minuten in kleine zacht ronddraaiende bewegingen masseren. Te agressief scrubben kan de huid beschadigen dus kies liever voor een fijne dan een grove korrel en gebruik geen lichaamscrub voor het gezicht!!
Kies bij acne voor een peelingcrème en gebruik voor een erg gevoelige huid een lysing. Afspoelen met veel water of gebruik een lauwwarme compres.
Na het afspoelen altijd lotion of tonic toepassen om de laatste restjes te verwijderen en de zuurgraad van de huid te herstellen. Je kunt dit afhankelijk van je huidtype 1 tot 3 x per week doen. Laat je hiervoor goed adviseren door je schoonheidsspecialiste.

Extra verzorging
Naast speciale cremes voor dagelijks gebruik rondom de ogen, de lippen en het decolleté zijn er ampullen en andere aanvullende verzorgingsproducten. Deze dienen altijd op een goed gereinigde en droge huid te worden aangebracht en te worden afgesloten met een passende crème. De opname van de werkstoffen wordt vergroot wanneer de huid warm is bij het opbrengen. Omdat de huid, net als al je andere organen, vooral ’s nachts aan het werk gaat, is het beste moment van toepassing vlak voor het slapen gaan.
Ampullen breekt je open met behulp van een tissue waarna je de inhoud voorzichtig in je  handpalm giet. Vervolgens met de handen over het gezicht, hals en eventueel ook decolleté verdelen en uitwerken. Een ampul kan onder een masker worden toegepast maar ook afsluitend met een creme is mogelijk.

Verdeel het masker met je vingers maar vermijd daarbij wel  de huid rondom de ogen en mond, de hals kunt je wel meenemen. Een masker is alleen werkzaam als de poriën openstaan, dus na een bad, douche of kompres! Op een zojuist gescrubde huid is het effect helemaal optimaal. Ook rust nemen tijdens het masker versterkt de werking; bij een actief lichaam richt de zuurstofvoorziening en daarmee de celstofwisseling zich immers vooral op de spieren! Na het afnemen altijd een lotion gebruiken om de laatste restjes te verwijderen en de pH-waarde te herstellen.

KUREN

Het kan zijn dat je huid na bijvoorbeeld een zonvakantie, ziekenhuisopname of andere bijzondere omstandigheden extra verzorging nodig heeft. Je kunt dan een ampullen-kuur volgen. Je brengt dagelijks na de reiniging een passend ampul aan onder de crème. De werkstoffen, pure extracten met zéér waardevolle ingrediënten , kunnen tot diep in de verschillende huidlagen doordringen waarmee een specifiek huidprobleem aangepakt kan worden.
Het zijn ware oppeppers voor de vale en door allerlei oorzaken ondervoede huid. Je brengt de ampul aan op de gereinigde huid voor de crème.

TOT SLOT

Je huid moet altijd wennen aan een nieuw product. Wissel daarom niet te vaak en gun je huid tijd om aan de gekozen verzorging te wennen. Het is mogelijk dat eventuele klachten in eerste instantie erger lijken te worden, pas wanneer er na ongeveer drie weken nog steeds geen verbetering is opgetreden, is het raadzaam om in overleg met de schoonheidsspecialiste het gebruik aan te passen. Stop direct wanneer de aard van de klachten erger worden (b.v bij hevige jeuk, branderigheid, uitslag).
Gebruik bij potjes liever altijd een spateltje (of wattenstaafje) om het product uit te nemen. Nog beter is een creme is een pompje. Zo blijft je crème veel langer goed en van hoge kwaliteit. Een stugge crème is makkelijker te verdelen wanneer je deze eerst even warm wrijft tussen uw vingertoppen.